mandag 28. februar 2011

HEKLET I HAMPETAU - HYSSING

Oppgave nr: 6 i vinterferiemaraton var som jeg skrev i forje innlegg en oppmerksomhet til far eller en eller annen voksen mannsperson. Og siden min mann hadde fødselsdag på lørdag, ble fantasien satt i sving. Det falt ikke helt i smak i vinterferiemaraton *LER* delt 4plass og delt 5 plass :-)) Men det som var viktig for meg var om mottakeren kom til å like det. Å ja det falt i smak hos ham :-) Så neste gang jeg er i Haugesund skal jeg kjøpe flere nøster med hampetau, og lage flere brikker til glass og små kurver til å henge på veggen til å ha bestikk o.s.v. Ja det blir helt sikker mange andre ting også.
Hampetauet er kjøpt på Biltema. Til den store kurgen har jeg brukt hampetau 3mm, og den blå kanten er en oppklippet dongeri skjorte. Kurven kan han bruke til nøster og bøtenåler, som han bruker når han reparerer fiskegarn.

Brikker til glass og vesken som han kan ha en øl boks i, er heklet i hampetau 1,5 mm og pyntekanten er dobbelt Bomull sport. Ut av et hampetau nøste 1,5 mm holdt det til 5 brikker og en veske. Jeg har også planer om å hekle et bestemor/oldemor teppe som vi kan ha i sjøhuset og kanskje noen puter. Jeg syntes disse fargene i blåtoner og jordfarger passer godt til sjøhuset. Eller hva syntes du? Jeg har ennå flere blåtoner og en lysaprikos farge som jeg har tenkt å bruke og helt sikkert hvit.
Vist du får lyst å hekle ting i hampetau husk på at det er tungt for armene. Hekle litt for vær dag og ikke gjør slik som jeg og hekle alt på en kveld :-)))
Syskrinet i forje innlegg ble nr: 1 JIPPI og bidrag nr: 2 fikk delt 2 plass.
Tusen takk til alle dere som kommenterte i forje innlegg, det varmet godt langt inn i hjerte. Ha en riktig fin mandag og nyt dagen. Her har vi et strålende vær og jeg skal bruke dagen på å sette stiklinger av Pelargoniumene mine.

6 kommentarer:

 1. Flotte ting i hampetau!
  Jeg fant også noe sånt på Biltema i fjor sommer. Da heklet jeg kurver. Det var skarpt for fingrene, vil jeg huske!

  SvarSlett
 2. Kjempestilig!
  Denne ideen skal jeg jammen huske på, genial gave til menn som har alt, særlig den ølboksholderen :)

  SvarSlett
 3. Supre ting du lager. Det er første gang jeg er på bloggen din, men det blir ikke siste! =)
  Titt gjerne innom min også;
  http://misemors-hobbyrom.blogspot.com/
  =)Tone

  SvarSlett
 4. Hamptau ser spennende ut til hekleprosjekter! Flotte prosjekter du har tryllet frem! Klem Cille

  SvarSlett
 5. :) Det var barske ting :) Kan tenke meg at det er tungt å jobbe med hampetauet. Og heldige du som har pelargonier :)) DET e vår! :)) Ha fine og kreative mars-dager :) Klem

  SvarSlett