fredag 8. april 2011

GIMPING ELLER GAFFEL-HEKLING

For mange år siden så jeg noen gardiner som var gimpet, jeg syntes de var nydelige. Men gimpe er en teknikk jeg ikke har lært meg. Men på HOBBYvenner forumet har Wenche laget til et grunnkurs i å gimpe. Og da bare måtte jeg henge meg på denne alongen. Jeg hadde ikke gimpegaffel, men jeg har bestilt hos Hobbybutikken og er jeg heldig så kommer gjerne landpostbudet med den i morgen. Men fristelsen ble for stor, jeg kunne ikke vente :-)) 1 stk gammel strikkepinne mistet hodet i dag :-))) jeg bøyde den med en tang. Og siden vi nærmer oss Påske brukte jeg et isoporegg i endene.
Bilde over viser en gammel gaffel som har tre tenner. Selve låsen har jeg sett før, men viste ikke den gangen hva den ble brukt til. Så har du en slik liggene som du ikke vet hva er, ja så vet du det nå.
Disse to bildene er i fra en eldre bok og er alt jeg har av mønster på gimping. Har du noen mønstre på gimping liggene og kunne tenke deg å dele med meg, Ville jeg bli kjempe glad.
Gimping eller gaffelhekling som det også kalles, har navnet sitt etter det gaffelformede redskapet. Til gimping kan du bruke fin eller grov tråd eller ullgarn.

Har du lyst å lære å gimpe? Skynd deg å bli medlem på HOBBYvenner forumet, gimpealongen er akkurat begynt.

------------------

Jeg ønsker deg en riktig god helg.

7 kommentarer:

 1. Dette ser spennende ut, har ikke prøvd meg på det før jeg heller, så kansskje det hadde vært en ide! Blir spennende å se hva du får til etterhvert. Folkloreserien koser seg på kjøkkenet mitt, så tusen takk nok en gang for flotte kjøkkenting! Vet du.. jeg glemte å sende deg serviettene, så hvis du sender meg adressen på nytt, så skal jeg sende deg noen!
  Ha en strålende helg!

  Klem Cille

  SvarSlett
 2. du er jo en racer fra første forsøk!

  SvarSlett
 3. Å så spennende,har aldri hørt om dette før.
  Er medlem av hobbyklubben og i hovedboken denne mnd er det om sånne gamle teknikker.Morsomt:)
  Gleder meg til å se hva du lager..

  SvarSlett
 4. Så artig, det blir spennende å se resultater etterhvert! =)

  SvarSlett
 5. Fin blogg du har og du kommer til å bli en racer på gimpingen.
  Hilsen Wenche i HOBBYvenner

  SvarSlett
 6. Ser artig ut! Jeg har jo en slik gimpegaffel liggende et sted, men har aldri prøvd den. Så noen mønster i et blad for en stund siden... Kanskje jeg burde forsøke.

  SvarSlett
 7. Fant bloggen din nå... Liker å gimpe, med det er så lite mønstre så jeg lager de fleste selv. Her har jeg lagd to lyslykter som jeg skal bruke når jeg holder kurs om 3 uker.

  http://kjokkenskriveren.blogspot.no/2013/10/ble-en-lyslykt-til-i-dag.html

  SvarSlett