fredag 15. april 2011

BESTEMOR SWAP 2011

Synnøve Olava med bloggen Olavas verden, har startet opp med bestemor swap. Jeg skal være med, bli med du også vist du har lyst. Trykk på logoen ned en for så kan du lese regler og melde deg på. Mønster til bestemors-rose finner du også i Olavas blogg.
Uten om å hekle bestemor ruter, holder jeg på å gimpe skjerf.

Jeg har også laget en del koppetuer i de siste dagene, bilde kommer en annen dag.

--------------

Jeg ønsker deg en riktig god helg.

fredag 8. april 2011

GIMPING ELLER GAFFEL-HEKLING

For mange år siden så jeg noen gardiner som var gimpet, jeg syntes de var nydelige. Men gimpe er en teknikk jeg ikke har lært meg. Men på HOBBYvenner forumet har Wenche laget til et grunnkurs i å gimpe. Og da bare måtte jeg henge meg på denne alongen. Jeg hadde ikke gimpegaffel, men jeg har bestilt hos Hobbybutikken og er jeg heldig så kommer gjerne landpostbudet med den i morgen. Men fristelsen ble for stor, jeg kunne ikke vente :-)) 1 stk gammel strikkepinne mistet hodet i dag :-))) jeg bøyde den med en tang. Og siden vi nærmer oss Påske brukte jeg et isoporegg i endene.
Bilde over viser en gammel gaffel som har tre tenner. Selve låsen har jeg sett før, men viste ikke den gangen hva den ble brukt til. Så har du en slik liggene som du ikke vet hva er, ja så vet du det nå.
Disse to bildene er i fra en eldre bok og er alt jeg har av mønster på gimping. Har du noen mønstre på gimping liggene og kunne tenke deg å dele med meg, Ville jeg bli kjempe glad.
Gimping eller gaffelhekling som det også kalles, har navnet sitt etter det gaffelformede redskapet. Til gimping kan du bruke fin eller grov tråd eller ullgarn.

Har du lyst å lære å gimpe? Skynd deg å bli medlem på HOBBYvenner forumet, gimpealongen er akkurat begynt.

------------------

Jeg ønsker deg en riktig god helg.